Cor Goudriaan, aangenaam!

Mijn naam is Cor Goudriaan. Na twintig jaar bij het kantoor Unger Hielkema Advocaten ben ik in 2015 een eigen kantoor aan de Panamalaan in Amsterdam gestart. Per 1 juli 2019 ben ik gestopt als advocaat.

Ik heb 44 jaar op het water gewoond en ben direct na beëindiging van mijn praktijk van het water afgegaan. Ik woon nu in Drenthe, op het zand.

Ik laat nog iets over mijn advocatenleven hier op de website staan.

Als watermens heb ik na mijn stage als advocaat twee jaar ik twee jaar als matroos op de binnenvaart gevaren, om daarna vol overtuiging voor het advocatenvak te kiezen. Al tijdens mijn studie woonde ik op een schip en ging ik met een woonbootbewoner naar een hoorzitting bij de gemeente. En sinds ik in 1978 advocaat werd heb ik altijd veel woonbootbewoners als klant gehad. Wij snapten elkaar. Sterker... hun recht was ook mijn recht. 

Door mijn ervaringen met huurders van ligplaatsen lag een specialisatie in huurrecht en geschillen met de overheid voor de hand. Ik heb dan ook veel cliënten gehad in de vastgoedwereld... verhuurders, huurders, ontwikkelaars en woningcorporaties die ik bijstond in hun contacten met vergunningverstrekkers en wetshandhavers.

Parallel aan mijn werk als advocaat huur- en bestuursrecht was ik negen jaar lang voorzitter van de bezwaarschriftencommissie van het toenmalige stadsdeel Osdorp. Daarnaast was ik redacteur van het Journaal Huur & Verhuur en heb ik altijd regelmatig artikelen geschreven over huurrecht voor juridische vakbladen en mijn eigen blog. En nog steeds gaat het dan vaak over woonboten. Jarenlang was ik redacteur met veel genoegen redacteur van het VLOT magazine dat bij alle 10.000 woonboten in Nederland wordt bezorgd. Ik verzorgde daarin de rubriek "Recht en politiek".

Deze en andere info vind je ook in "Mijn laatste blog" op de Blogpagina.

Cor Goudriaan

Maak kennis met Cor, specialist in recht rond woonboten en ligplaatsen, (ver)huren en vastgoed